Saturday, July 30, 2011

aku dah jumpe ape yang aku cari..

assalamualaikum....
dah lama tak update blog....huhuhu nak wat camne un.... tak ade mase sangat.... agak busy jugak ar... okey, post yang nie,aku nak citer, ape yang aku dah jumpe ape yang aku cari selama nie... salama nie aku tertanya tanya samada aku perlu ke cakap dekat 'die' bahawa aku suke die... sekarang jawapanyer, tak perlu... gha ada kasi aku baca satu artikel  from i luv islam...tajuknyer, cukuplah suke dalam diam... moral of the story, lebih baik suke dalam diam r cuz boleh mengelak dari berlaku banyak perkara, antaranye, dating, zina hati, zina mata,zina tangan dn segala macam zina ar.... lagi satu kebanyakan lelaki, kalau boleh, of course ar dye nak cari peremuan yang tak kapel lagi, pandai jaga adab dan segalanyer baik... macam mana sekalipun sifat lelaki tu, die akan cari perempuan yang pakai tudung dan tutup aurat cuz dye tahu,perempuan yang pakai tudung, tahu nak jaga adab dan sedap mata memandang.... lagipun aku tengok kawan2 aku (yang lelaki ) memang ar diorang kapel dengan perempuan yang agak gedik, dan kutuk2 perempuan tu,and biler aku tanyer asal kapel gak dengan perempuan tu, diorang cakap.... juz suke2... bagoz nyer... tapi biler difikir balik, sape yang nak perempuan yang macam diorang tu kan.... perangai bukan2... bukan aku nak mengutuk, tapi bile aku tengok and kalau aku jadi lelaki, memang aku akan buat apa yang dak lelaki wat...kadang2 aku geli gak tengok diorang gedik2 ngan dak lelaki terutamanya dak lelaki form atas... kadang2 aku terfikir, dak lelaki tu suke ke dengan perangai gedik diorang tu... aku nak gedik2 pun terbatas...tak r macam diorang tu... terang2... so, moral of the story, nak gedik boleh, tapi jangan over sangat... tapi kalau boleh tak yah ar...lelaki tak akan suke kite kalau kite gedik2... so, KEPADA PEMBACA2 SEKALIAN,RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL.....

Saturday, July 9, 2011

dua minggu yang memeritkan...

tension sangat dua minggu nie... rabu minggu pertama, rahsia aku terbongkar yang bahawasanyer aku suke die... 3 hari sebelum balik...aku langsung tak de mood... moody yang amat.... macam bende berlaku at aku...sampai aku dah tak ingat apa yang berlaku... tapi memang memeritkan... sekarang tengah tension cuz orang tu tak wish bufday aku... camne nak wish... orangnyer at sekolah... takpe r... orang nak pekse besar... masa depan die... so,tak pe r..tapi aku tetap tak leyh terima... banyak kali aku sedapkan hati aku agar terima alasan bahawa die nak pekse... tensionnyer aku...harini dye ade perlawanan bola... tak pe r... seandainyer die menang, hadiah bufday aku from budak2 bola... hehehe,, pastikan menang... tapi tak leyh gak r.... aku tetap nak dye wish... penat betul ar..
 aku dah penat dah macam nie... aku stop suke die... wat aku tension jer... dah ar aku so suffer suke dyer.... tolong ar...