Saturday, June 25, 2011

hari diskusi dan silaturahhimi...

Pada 24.06.2011 yang lalu,sekolah agama menengah tanjung karang(merangkap sekolah aku) telah mengadakan hari diskusi dan silaturahimi atau bahasa lainnyer tanda tangan report card... dan aku tetap kena bebel dengan ibu aku walaupun aku dapat nombor yang best... yang sedihnyer guru kelas aku, cikgu suhaimi tak de cuz dyer masuk hospital semalam cuz dyer ade darah beku dalam jantung... so sad.... so yang menggantikan dyer adalah ustazah suraya... pergh sabar giler apabila ustazah ungkit pasal kene denda cuz tak siap kerja seklah haritu....pergh tension jer.... dah r haritu hari yang paling malang dalam hidup aku cuz time tu, kelaz aku kena denda sebanyak 2 kali... yang pertama pagi pagi bute dengan ustazah suraya cuz tak siap kerja... yang ke-2,kene denda dengan cikgu azmeer sebab kelas kotor... kene round dekat 3 kelas... kelas 3 jamaah,1 barakah dengan 5 jamaah... nasib baik tak masuk kelas orang tu.... tu pun cikgu dah nak masuk aku jerit, tak nak, cikgu kelas dak form 1... dan cikgu pun pergi ar kelas 1 barakah... pergh kire selamat r x pergi kelas orang tu... and harini pulak, bape kali aku kuar masuk bilik guru cuz epet(ketua kelas aku) bawak masalah betul r budak sorang nie... bape kali jugak r aku nampak dyer cuz time tu dyer dalam bilik guru...
ergh!!!! menyusah kan aku betul r epet nie... tak semene-mene dyer  anggap aku budak bermasalah kuar masuk bilik guru... dah epet wat malu aku dengan my lovely teacher,teacher shafina...... eishhh... sgguh memalukan.... benci epet..........

Sunday, June 5, 2011

lirik lagu tema blog aku...(post paling tak de kejer...)

 pujaan hati-kangen band

hei pujaan hati, apa khabarmu,
ku harap kau baik baik saja
pujaan hati andai kau tahu
ku sangat mencintai dirimu

hei pujaan hati,setiap malam
aku berdoa kepada sang tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan

hei pujaan hati,pujaan hatu
pujaan hati,pujaan hati

mengapa kau tak membalas cintaku
mengapa engkau abaikan rasaku
ataukah hatimu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku

cobalah mengerti keadaanku
dan cobalah fahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
kengkapi jalan cerita hidupku

hei pujaan hati
pujaan hati

hei pujaan hati,setiap malam
aku berdoa kepada sang tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan

mengapa kau tak membalsa cintaku
mengapa engkau abaikan rasaku
ataukah mungkin hatimu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku

cobalah ,menerti keadaanku
dan cobalh pahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
lengkapi jalan cerita hidupku

hei pujaan hai,pujaan hati
pujaan hati,pujaan hati
pujaan hati,pujaan hati...

hari moody sedunia...


lagu yang ada kaitan dengan diri aku... huhuhuhu tentang perasaan aku.... memang kena giler ar dengan mood aku sekarang nie... yang tengah kerjanye rnak mengamuk jekan... sesuai r... huhuhuuhuhhhu.... sebenarnyer aku tak tau nak wat aper agi at blog aku nie... so nie r orang yang takde kerje... 'merosakkan' (membaik pulih) blog aku... boring sangat... tak tahu nak wat ape lagi... nak bace novel, semua novel yang ada kat rumah aku nie, aku dah khatam 8 kali dah... boring sangat... nak tambah apa2 dalam blog nie, aku kena tunggu penasihat blog aku balik dari kelantan dulu... baru boleh.... nak bukak facebook,malas ar... aku tak tahu nak wat ape at facebook aku... malas sangat nak chat dengan orang... takde mood... nak wat novel, hurm... lost idea... nak tgk TV, mane ad citer best.... so aku pun edit lah blog... dah siap edit, nak post something,tapi tak tahu nak post ape... huhuhuhuhu... boring sangat harinie... nak wat aper agi eik???







kepada pembaca sekalian, harap komen selepas membacanya....

Saturday, June 4, 2011

nora elena VS kasih yang suci...

ada sesiapa yang nak komen cerita pasal drama nie.... drama yang di ambil dari novel




novel yang sungguh meruntun jiwa... tapi mana aku tau eik??? walaupun aku tak baca lagi novelnyer... hehehe sebenarnyer,aku main belasah... aku nak suruh ibu aku beli, ibu aku kata nanti nanti argh... argh... tension... takpe, asalkan aku dapat baca satu masa nanti... aku akan buktikan... walau camne sekalipun... aku tetap akan baca... nekad!!! huhuhuhuhu


lagu ost nora elena yang telah aku gilakan sekarang...

nasi padang manimbun...

 harini aku pergi sungai besar... pastu dah tiba masa untuk makan tengah hari. so kitorang pilih restoran padang manimbun iaitu nasi campur, lauk ala ala indonesia,nasin padang... selama ni aku baca jer keenakan sambal hijau dalam novel seribu kali sayang, so,harini aku dapat rasa keenakannya... pergh,sedap sangat... pastu aku dapat rasa kulit lembu masak lemak ala indon punyer versi,and banyak lagi ar makanan yang sedap sedap belaka.. walaupun restorannyer agak tersorok sedikit, tapi yang penting, aku nampak dan aku dapat rasa semua makanan padang... pergh sekali masuk mulut, seolah olah aku berada di padang indonesia... tetiba teringin la pulak nak pergi padang... agaknya bila pulak aku dapat pergi padang...merasa masakan padang dah... sekarang nak pergi padang pulak dan nak rasa masakan asli lagi original dengan hasil tangan orang padang... sedap sangat... aku cakap dekat ibu aku, lain kali nak pergi arg... and kalau boleh, nak pergi yang dekat padangnyer... merasa masakan air tangan orang padang itu sendiri... huhuhu....

Friday, June 3, 2011

my new blog....

blog yang telah di perbaharui... cute sangat..thanx to kak beyla cuz sudi editkan blog aku.... thanx kak beyla... cantik sangat... cute sangat.... suke tengok blog yang baru nie... cuz x nampak serabut sangat... one more time, thanx to kak beyla........ eiiii, suke r tengok blog nie... sekarang baru aku ada keyakinan and semangat nak post blog... one more time, thanx kak beyla.....

Thursday, June 2, 2011

lama tak update blog....

Lama sangat tak update blog... post yang nie aq nak masukkan satu doa... doa nie sweet sangat...

bismillahirahmannirahim...
ya Allah,jika aku jatuh cinta
Cintakanlah aku pada seorang
Yang melabuhkan cintanya padamu
Agar bertambah kekuatanku
Untuk mencintaimu

Ya Muhaimin,jika aku jatuh cinta
Jagalah cintaku padanya
Agar tidak lebih cintaku padamu

Ya Allah,jika aku jatuh hati
izinkan aku menyentuh
Hati seorang yang hatinya
Tertaut padamu,agar tidak
Terjatuh aku ke dalam jurang
Cinta selain mu...

Ya Rabbi,jika aku jatuh hati
Jagalah hatiku padanya
Agar tidak berpaling darimu...

Ya Rabbul izzati,jika aku rindu
Rindukanlah aku pada seorang
Yang merindui syahid di jalanmu...

Ya Allah, jika aku rindu
Jagalah rinduku padanya
Agar tidak lalai aku
Merindukan syurgamu...

amin ya rabbal alamin...

so, para pembaca sekaln... amalkanlah doa ni...