Saturday, June 25, 2016

i am back

2 years ago.. 
oh my! seriously?! lama gile aku tak update... 2 years ago tu.... zaman aku SPM! and now.. i am STPM.. Seriously STPM! Last Sem babeh! oh my! hahaha.. 
okeylah, aku create balik life aku... *hahaha*
lepas je result SPM keluar.. hahaha my result? #biarlahrahsia.. barang yang lepas jangan dikenang kan ? 
aku sambung STPM dekat...

Ha kau! gah sekolah aku.. *HAHAHAHA*
actually, pada mulanya aku dapat tawaran  ting.6 di SAMT Hishamuddin, kampung jawa.. But, aku rasa macam.. nak cari kawan baru.. nak bina life baru.. ditempat orang.. so, aku pindahlah ke smk puncak alam nie.. yeayyy!!! bye bye kawan-kawan SAMTK ku.. *HAHAHAHA* bukan ape.. actually, saja nak tambah kawan..
then, apabila aku pindah masuk ke SMK Puncak Alam, bukan aku jumpa kawan-kawan baru, kawan-kawan lama masa zaman SK Dato Maharaja Lela pun aku jumpa.. antaranya...

 syuhadah, nadia, maizatul,mirae,hafiz,azrel,ain 
tiada dalam gambar : fadhilah 
kawan yang baru tapi ada dalam gambar : dzulhelmi 

okey tu pic masa jamuan akhir tahun 2015. 
kawan-kawan baru aku? 
nie gambar masa orientasi.. *yang baju merah upper six, yang baju putih lower six* masa nie ramai lagi...

nie, setelah penapisan.. hahaha ramai dah yang pindah.. masuk Poli, Uitm, and segala u yang adalah lah, *HAHAHAHA* 

and, ni lah yang the latest.. yang tinggal.. tinggallah 20 orang yang akan memperjuangkan STPM penggal 3 nie.. 

well said, daripada ramai-ramai terus tinggal sikit nie je.. mestilah sedih..but, dah rezeki mereka.. but.. even 20 orang sekalipun... stand like a family.. seronol dengan mereka nie sebenarnya.. "susah sama-sama, senang sama-sama" 

Oh Ya! meh aku perkenalkan geng-geng mak jemah aku.. 
nie, adalah antara mereka yang sangatttt kuat menganjing aku.. * HAHAHAHA* 
ada lagi 2 yang x de.. nnti aku masukkan gambarnya.. 
mereka nie, kalau diberi peluang, nganjing memasing... perghhh kalau hati tak kental, boleh menangis beb..  tapi dengan mereka nie, kene jadi x de perasaan sikit.. layan kan je mulut laser sekoq-sekoq.. tapi, kalau ade member yang susah, masing-masing bagi support kalah dr. fadzilah kamsah uollss.. *HAHAHAHA* and yeah! of course aku sayang mereka.. sebab merekalah yang menceriakan suasana-suasana ku.. *HAHAHAHA* 

okeylah... maybe sampai sini je entry kali ni.. 
homework memanggil oi.. Busy lah sekarang.. dengan kerja kursus, kerja tu kerja nie,, *acah banyak sangat kerja* 
okey bye... Btw pray for my STPM Keyh..




 

Friday, November 7, 2014

masa depan

assalamualaikum... hohohoho

lama giler aku tak update blog.. almaklumlah. orang busy nak espiyem kateko.... hahahahha


baru aku tahu... spm aku tahun nie.. hahahahahha...
bengong... 

dah habis 5 paper.. tinggal lagi 4 jer.. ape tuh!

1-sejarah
2-bahasa arab
3.sains
4.geografi

soalan paling best biler orang tanyer aku, "lepas spm nak wat ape?"
ntahlah... tapi perkara pertama aku nak buat
1-ambik lesen kereta dan moto
2-habiskan bace stok2 novel kat rumah
3-pusing satu kampung dengan moto BMW ibu
4-kemas rumah
5-belajar masak

tapi, untuk 5 paper nie,


mind set aku.... berjimba-jimba aku kat rumah nanti 6 bulan... after ambik result?

samaada aku kesini


atau ke sini


(abaikan tempat)

tapi ape yang aku tau, aku nak ambik benda yang berkaitan dengan komputer

tapi, alah tu sume story lepas spm... semntara nak spm nie



FIGHTING ain nur annisa!
you can do it!










Thursday, April 17, 2014

tired... tired... tired...

hello,hello,hello...


 Jadi Form 5 adalah sesuatu yang memenatkan... know what, dah dua hari tau aku x masuk kelas cuz buat slide.. tu belum lagi yang sebelum2 nie, dah banyak kali aku x masuk kelas sebab busy giler... tolong cikgu...
hari selasa tu, baru jer selesai satu tugas pengawas... iaitu...

spotcheck keling bak kata ustaz fariz.. huhuhuhuhu..

sekolah tengah busy dengan hari kecemerlangan... guru guru pun busy dengan hari kecemerlangan tu... jadi, banyak cikgu x masuk kelas... tengah buat blog, makin bersemangat pulak dengar budak kawad punye reheseal

Friday, December 27, 2013

sekolah... sekolah... sekolah...

menghitung hari...
detik demi detik...

x lama lagi, bukak sek... confirm2 dh busy dgn sek, h/w,pengawas,koku... gila!
pagi tadi, aku ckp ngn ibu aq, aku nk pindh, then mak aku ckp. "anis jgn nk ssahkan ibu lax" ok... conclusion... x pindah... tapi, aq ttap x tnag... sebab, bile aq ssek at citu, mcm2 benda akan happen... lebih2 lagi, rumah sukan.. ok, jujur! rumah sukan aku bakal kena pulau...

premis 1:memang turn kitorang
premis 2:sebab kumang(classmate aku. name sebenar dye amirul fikri)
conclusion:memang turn kitorang dengan kumang...

waaaa, lagi berat aku nk masuk SAMTK piki pasal benda nie....pindah!!! pindah!!!
macam berat jer...macam x nak jer...

conclusion! stay je r... lagipun, setahun jer lagi... bersabar... ade hikmahdi sebalik semua nie....

last year 2013...

waaaaaa,
taun depan SPM.... mak aku offer aq sroh pindah... dekat sekolah yg dkt giler dgn rumah aku tuh... masalanyer, aku x sanggup..  aku masih sygkan SAMTK tu, walaupun mcm2 suke duke aku dekat situ... tapi, aku still sygkan sek tu... tapi nk wat acane, kalau aku x dpt hostel alamat aku kena pindah r un...
tapi pada 26/12/2013, mak aku suruh aku pi hostel tanya pasal hostel aku. then bile aku dtg, encik syed(penyelia asrama) terus bagi aku borang masuk hostel....ok! happy cuz aku dpt masuk hostel... tapi, bile piki balik, macam nak pindah jer... dengan cite ariana rose lagi, projek memikat suami lagi, the inheritors lagi... tapi.... wahai cik AIN NUR ANNISA'.. tahun depan ko nk SPM lah.... TV lagi yg ko piki....TV tu, bukan penentu masa depan ko lah... so, jawapanyer aku plih stay walaupun SETAHUN aku kena tahan telinga dengan ayat cikgu pojie "ATAS TIKET RAYUAN" pedih kot....ok, aku, rasa masih sempat lagi kot lau nak ubah keputusan pindah sekolah SMKBK... tapi, seribu kali jugaklah piki... akhirnye, pada tarikh 27/12/2013 mak aku dah belikan baju kuning... so, what the meaning of?aq stay.... tapi makin lame, makin berat hati aku nk stay...hmmm....

Sunday, March 24, 2013

ya allah!!!!!! lamanyer aq x update blog!!!!!! ok..... skunk nie, aq x tau nak story pasal per..... erm, first, taun lepas aq baru habis PMR.... result..... not bad ar.... x boleh bagitau kay... sekarang nie aku stay lagi dekat tanjung karang islamic secondary school... setia kepada sekolah yang telah mengajar aku erti kehidupan.kadang-kadang aku bersyukur dapat masuk sekolah nie....x de ar teruk mana seperti yang disangka.... tapi, aku kena ambik SMA(sijilmenengahagama) memang otak aku nie otak menghafal.... ya ALLAH ibu, tolonglah faham anakmu yang lemah menghafal ini....


lepas je PMR, budak2 sekolah aku ramai giler yang pindah.... caya tak dari 198 orang tinggal 128 orang..... teruk sangatkah sekolah takiss@samtk nie? aku rase sekolah yang korang pindah tu lagi teruk. alasan yang dibagi, nak amik course yang dekat samtk x de, sekolah lain ade... kebanyakannyer sains tulen... sekali keluar result UPK1, semua subjek sains tulen failed... itu yang korang kata leyh bawak tu? boleh lah sangat... by the way, pilihan korang, terletak pada diri korang sendiri

Saturday, July 30, 2011

aku dah jumpe ape yang aku cari..

assalamualaikum....
dah lama tak update blog....huhuhu nak wat camne un.... tak ade mase sangat.... agak busy jugak ar... okey, post yang nie,aku nak citer, ape yang aku dah jumpe ape yang aku cari selama nie... salama nie aku tertanya tanya samada aku perlu ke cakap dekat 'die' bahawa aku suke die... sekarang jawapanyer, tak perlu... gha ada kasi aku baca satu artikel  from i luv islam...tajuknyer, cukuplah suke dalam diam... moral of the story, lebih baik suke dalam diam r cuz boleh mengelak dari berlaku banyak perkara, antaranye, dating, zina hati, zina mata,zina tangan dn segala macam zina ar.... lagi satu kebanyakan lelaki, kalau boleh, of course ar dye nak cari peremuan yang tak kapel lagi, pandai jaga adab dan segalanyer baik... macam mana sekalipun sifat lelaki tu, die akan cari perempuan yang pakai tudung dan tutup aurat cuz dye tahu,perempuan yang pakai tudung, tahu nak jaga adab dan sedap mata memandang.... lagipun aku tengok kawan2 aku (yang lelaki ) memang ar diorang kapel dengan perempuan yang agak gedik, dan kutuk2 perempuan tu,and biler aku tanyer asal kapel gak dengan perempuan tu, diorang cakap.... juz suke2... bagoz nyer... tapi biler difikir balik, sape yang nak perempuan yang macam diorang tu kan.... perangai bukan2... bukan aku nak mengutuk, tapi bile aku tengok and kalau aku jadi lelaki, memang aku akan buat apa yang dak lelaki wat...kadang2 aku geli gak tengok diorang gedik2 ngan dak lelaki terutamanya dak lelaki form atas... kadang2 aku terfikir, dak lelaki tu suke ke dengan perangai gedik diorang tu... aku nak gedik2 pun terbatas...tak r macam diorang tu... terang2... so, moral of the story, nak gedik boleh, tapi jangan over sangat... tapi kalau boleh tak yah ar...lelaki tak akan suke kite kalau kite gedik2... so, KEPADA PEMBACA2 SEKALIAN,RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL.....