Thursday, October 11, 2018

Diary at the night (part 1)

Its hard for me to controlling myself after i saw my crush..
I mean, it will gave effected to what iam gonna said, what kind of order iam gonna gave to people..
And it will become worse and it will make me look like funny!
Ergh, maybe this is why i slept early today,, to much think...
Okay look, after i watch one of kdrama, it gave me a new inspiring to become a better person for people and for myself.
It gave me for not to think too much about what people gonna said about me. All of the negative thinking, negative vibe, and negative perception.. i want to erase all of that from mylife,
But yeah,, it's hard.. i should never give up. i still wanna to try..
Like other said "live for learn"

Such a ridiculous post at late night..
So yeah! BYE!!

P/s: i feel wanna to review that kdrama i watched, but later cuz i am sleepy now..
Ngeeeeeeee

Tuesday, August 14, 2018

AFTER A YEARS!


after a longggggggg timeeeee agoooooo and dah lama x update blog! oh damn! bape lama dowh aku x update.. 
oh yeah!

this is me now... of course i become a big girl with need to face a lot of problem... naaaaa,,, makin besar, makin banyak yang nak kene hadap, kadang- kadang perkara2 sedemikian buat kita matang, and kadang-kadang penat jadi matang.. i mean, aku nak zaman kanak-kanak aku yang x berapa nak gemilang tu, but at least aku happy and aku just think pasal aku. 


lepas SPM, aku dok rumah membesarkan badan dan menghabiskan beras mak aku, dapat tawaran form 6. aku tunggu, sebab aku malas nak menuggu dan mengharap pada UPU yang aku tau, aku x kan dapat walaupun aku patut harapkan "Kalau ada rezeki". . . masalahnya kalau just nak tunggu je, x leyh buat apa gak.. baik aku buat je STPM tu. Fast track kan.. kah kah! dunia Form 6? tak yah lah nak cerita.. tak ingat pun.. kah kah! tapi best! dan ia akan mematangkan fikiran kau dan berfikiran lebih jauh. mungkin ini yang aku dapat maa form 6. tak perlu nak panjangkan benda yang tak penting, just fikir kehadapan, kerana masa tidak akan kebelakang.. tralalala... 


but yeah! i love my Form 6 lifeeee!!!! 


end of my Form 6 life yang aku tak ingat tu.... 

AFTER FORM 6?!


aku kerja.. kat mana?? Jeng Jeng Jeng... 


DOMINO'S PIZZA... 1-300-888-333 (dibaca dengan nada iklan tu)

tralalalalalalalala...
aku keje beb! lepas STPM! Finally! sumpah best! that moment bile kau dapat pegang duit kau sendiri lepas titik peluh kau! seronok wey!... Dominos is my first work.. kah kah kah!.. banyak gak pengalaman yang tak perlu nk diceritakan pun.. tapi best! interact dengan customer.. kenal dunia luar. kenal dunia pekerjaan walaupun just that work. but still meaning for me.. 


i end my work moment dkt domino's dengan cara yang agak tidak sopan cuz my mom.. hmmmm...
but the truth is, i miss them. the moment kerja dekat situ.. 



i miss them.. 😭😭

dah,,,
and now? who am i?


dengan rasmi menjadi salah seorang pelajar UNISEL SELANGOR.. oh yeah! ni gambar denga crush!. HAHAHA Handsomenye awakkkk!!!!! kira senior tapi dia ambik diploma.. HAAAA!!!! 
please,, bile kite boleh jumpe lagi..
i mean, nak bercakap. 
cukup boleh bercakap walau sekejap..
tralalala




nieee semuaaa nieee kawan2 akuuuu yang gilaaaa-gilaaa belakaaaa sampaiii tak tercapai dek akal.. kah kah! 
thanks yang tak terucap, kerana sudi terima saya yang buruk lagi hodoh lagi tak pandai lagi apa2 ntah.. 
ada masa susah dan senang. tidak terungkap dengan kata-kata.. ececececehhhh

dahhhh
nak share gamba aku yang sekarang dengan bangganyaaaa






















byeeeee!!!!


nah bungaaaaa 



Saturday, June 25, 2016

i am back

2 years ago.. 
oh my! seriously?! lama gile aku tak update... 2 years ago tu.... zaman aku SPM! and now.. i am STPM.. Seriously STPM! Last Sem babeh! oh my! hahaha.. 
okeylah, aku create balik life aku... *hahaha*
lepas je result SPM keluar.. hahaha my result? #biarlahrahsia.. barang yang lepas jangan dikenang kan ? 
aku sambung STPM dekat...

Ha kau! gah sekolah aku.. *HAHAHAHA*
actually, pada mulanya aku dapat tawaran  ting.6 di SAMT Hishamuddin, kampung jawa.. But, aku rasa macam.. nak cari kawan baru.. nak bina life baru.. ditempat orang.. so, aku pindahlah ke smk puncak alam nie.. yeayyy!!! bye bye kawan-kawan SAMTK ku.. *HAHAHAHA* bukan ape.. actually, saja nak tambah kawan..
then, apabila aku pindah masuk ke SMK Puncak Alam, bukan aku jumpa kawan-kawan baru, kawan-kawan lama masa zaman SK Dato Maharaja Lela pun aku jumpa.. antaranya...

 syuhadah, nadia, maizatul,mirae,hafiz,azrel,ain 
tiada dalam gambar : fadhilah 
kawan yang baru tapi ada dalam gambar : dzulhelmi 

okey tu pic masa jamuan akhir tahun 2015. 
kawan-kawan baru aku? 
nie gambar masa orientasi.. *yang baju merah upper six, yang baju putih lower six* masa nie ramai lagi...

nie, setelah penapisan.. hahaha ramai dah yang pindah.. masuk Poli, Uitm, and segala u yang adalah lah, *HAHAHAHA* 

and, ni lah yang the latest.. yang tinggal.. tinggallah 20 orang yang akan memperjuangkan STPM penggal 3 nie.. 

well said, daripada ramai-ramai terus tinggal sikit nie je.. mestilah sedih..but, dah rezeki mereka.. but.. even 20 orang sekalipun... stand like a family.. seronol dengan mereka nie sebenarnya.. "susah sama-sama, senang sama-sama" 

Oh Ya! meh aku perkenalkan geng-geng mak jemah aku.. 
nie, adalah antara mereka yang sangatttt kuat menganjing aku.. * HAHAHAHA* 
ada lagi 2 yang x de.. nnti aku masukkan gambarnya.. 
mereka nie, kalau diberi peluang, nganjing memasing... perghhh kalau hati tak kental, boleh menangis beb..  tapi dengan mereka nie, kene jadi x de perasaan sikit.. layan kan je mulut laser sekoq-sekoq.. tapi, kalau ade member yang susah, masing-masing bagi support kalah dr. fadzilah kamsah uollss.. *HAHAHAHA* and yeah! of course aku sayang mereka.. sebab merekalah yang menceriakan suasana-suasana ku.. *HAHAHAHA* 

okeylah... maybe sampai sini je entry kali ni.. 
homework memanggil oi.. Busy lah sekarang.. dengan kerja kursus, kerja tu kerja nie,, *acah banyak sangat kerja* 
okey bye... Btw pray for my STPM Keyh..




 

Friday, November 7, 2014

masa depan

assalamualaikum... hohohoho

lama giler aku tak update blog.. almaklumlah. orang busy nak espiyem kateko.... hahahahha


baru aku tahu... spm aku tahun nie.. hahahahahha...
bengong... 

dah habis 5 paper.. tinggal lagi 4 jer.. ape tuh!

1-sejarah
2-bahasa arab
3.sains
4.geografi

soalan paling best biler orang tanyer aku, "lepas spm nak wat ape?"
ntahlah... tapi perkara pertama aku nak buat
1-ambik lesen kereta dan moto
2-habiskan bace stok2 novel kat rumah
3-pusing satu kampung dengan moto BMW ibu
4-kemas rumah
5-belajar masak

tapi, untuk 5 paper nie,


mind set aku.... berjimba-jimba aku kat rumah nanti 6 bulan... after ambik result?

samaada aku kesini


atau ke sini


(abaikan tempat)

tapi ape yang aku tau, aku nak ambik benda yang berkaitan dengan komputer

tapi, alah tu sume story lepas spm... semntara nak spm nie



FIGHTING ain nur annisa!
you can do it!










Thursday, April 17, 2014

tired... tired... tired...

hello,hello,hello...


 Jadi Form 5 adalah sesuatu yang memenatkan... know what, dah dua hari tau aku x masuk kelas cuz buat slide.. tu belum lagi yang sebelum2 nie, dah banyak kali aku x masuk kelas sebab busy giler... tolong cikgu...
hari selasa tu, baru jer selesai satu tugas pengawas... iaitu...

spotcheck keling bak kata ustaz fariz.. huhuhuhuhu..

sekolah tengah busy dengan hari kecemerlangan... guru guru pun busy dengan hari kecemerlangan tu... jadi, banyak cikgu x masuk kelas... tengah buat blog, makin bersemangat pulak dengar budak kawad punye reheseal